Historie

‘De Smid’ is fraai gelegen aan de Dorpsstraat in Wagenberg. Een locatie met 130 jaar historie.

Het project ‘De Smid’ dankt zijn naam aan de smederij die 130 jaar geleden hier gevestigd was. Vele andere ambachten volgden, totdat de familie Roest deze bedrijfslocatie van ‘van Alphen en Roest Installatie’ overnam.

Na ruim 130 jaar krijg de historische werkplaats ‘De Smid’ een duurzame herbestemming: modern wonen in het lommerrijk gelegen Wagenberg.
Enkele jaren geleden is het bedrijf verhuisd naar de rand van Wagenberg en heeft de voormalig eigenaar van het bedrijf het op zich genomen om de oude locatie kwalitatief en duurzaam te herontwikkelen.

Na ruim 130 jaar is het de bedoeling dat de Smid voorgoed een fijne een goede duurzame invulling krijgt.

historie

Wonen in Wagenberg, in de voortuin van de Biesbosch

Met het prachtige natuurgebied De Biesbosch in de voortuin is het goed toeven in het pittoreske Wagenberg, dat deel uitmaakt van de gemeente Drimmelen. Wagenberg telt in totaal 2.200 inwoners en heeft diverse kleinschalige voorzieningen, waaronder een supermarkt en een warme bakker Deze voorzieningen zijn centraal gelegen en op loopafstand van ‘De Smid’. De faciliteiten van Made en Breda zijn in vijf respectievelijk tien minuten bereikbaar. Wagenberg heeft uitstekende (per auto én openbaar vervoer) verbindingen met andere steden in de omgeving, zoals Den Bosch, Antwerpen en Rotterdam. Vanuit “de Smid” is de A59 in nog geen autominuten 5 minuten te bereiken. Het station in Breda is per auto in circa vijftien minuten te bereiken. Kortom landelijk sfeervol wonen in een strategische omgeving.

Plangebied ‘De Smid’

De Smid is centraal gelegen en in de buurt van verschillende voorzieningen. Van oudsher heeft er zich een smederij bevonden, vandaar de naam van het plan. In de loop der jaren zijn er heel wat ambachten uitgevoerd door de familie Roest zoals het onderhoud van voertuigen tot en met het adviseren en het aansluiten van complete duurzame verwarmingsinstallaties.

Enkele jaren geleden is het bedrijf verhuist naar de rand van Wagenberg en heeft de voormalig eigenaar van het bedrijf, het op zicht genomen om de oude locatie kwalitatief en duurzaam te herontwikkelen naar een woningbouw plan. Na ruim 130 jaar is het de bedoeling dat de Smid voorgoed een fijne woonlocatie wordt waar men kan genieten van alles wat Wagenberg verder nog te bieden heeft.

Plangebied

Meer informatie ?

Staal Makelaars – Brieltjenspolder 40 – 4921 PJ Made.

Telefoonnummer:
0162 – 570471
Email:
info@staalmakelaars.nl